Over Sandrijn Swarts

Ik ben Sandrijn Swarts (28), een geboren Groninger die in Amsterdam woont. Toen ik acht jaar was schreef ik al verhalen. Zo vaak zelfs dat mijn juf me er meermaals op wees dat ik genoeg geschreven had en meer tijd moest steken in vakken zoals Verkeer of Natuur. Daar zag ik niets in. Ik schreef door.

Als achtjarige schreef ik over dubieuze liefdesperikelen in het koningshuis, over dolfijnen die naar de maan vlogen, vaak met dramatische en vreselijke gevolgen. De handgeschreven opmerking van mijn juf die daar eens op volgde – ‘De volgende keer misschien een verhaal over het schoolreisje? – heb ik zorgvuldig doorgekrast, en genegeerd. Ik bleef mijn eigen verhalen vertellen, en doe dat nog steeds. Op papier, en sinds april 2019 ook op www.nogevenlezen.nl.

Over nogevenlezen.nl

Nogevenlezen.nl bestaat omdat ik jullie meer wil laten lezen.
Om alle redenen die bekend zijn.

Maar ook omdat we tegenwoordig zo druk zijn met zijn allen. We rennen, we vliegen, we hebben geen tijd om tijd te verliezen.
We denderen door, onze blik op vooruit, en missen de kleine, subtiele dingen. Terwijl de details juist zo mooi zijn. Daarom heb ik ze voor jullie gevangen. In woorden, en verhalen.

Die verhalen kennen geen spannende avonturen.
Mijn verhalen verbijsteren niet.
Ze gaan over het leven, zomaar een leven.

Speciaal voor jullie bezige bijtjes heb ik de drempel om nog even te lezen laag gehouden. Mijn verhalen zijn kort. Binnen een paar minuten ben je erdoorheen. Ideaal voor tussendoor.

Nog even lezen voordat je gaat slapen, in de trein naar huis, wanneer je wacht tot je pasta gaar is of tot Netflix eindelijk klaar is met laden…

Over ‘’t choco-ijsje’

‘’t Choco-ijsje’ is een speciale rubriek van nogevenlezen.nl. Het zijn verhalen met een licht nostalgisch tintje. Over tekenende momenten (just a perfect day…). Of juist bepalende momenten. Die iedereen (her)kent.

Die eerste zoen bijvoorbeeld. Want daar is deze rubriek naar vernoemd. Boudewijn de Groot zong erover in zijn lied Vrienden van Vroeger:

De eerste kuise zoen
gekregen van een meisje
in ruil voor 't choco-ijsje,
waarvoor ze het wel wou doen.

En dat choco-ijsje is precies zo’n detail waarvan ik wil dat je het ziet, koestert en niet vergeet.

Veel plezier!

Wil je me iets vragen? Klik hier om me een e-mail te sturen.

Sandrijn Swarts


Ontvang een e-mail bij elk nieuw verhaal!